Valdres

Kort introduksjon

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine sykkelveier blant et av Norges flotteste fjellområder. Kombiner sykkelturen med vandring, fiske, stølsbesøk samt spennende mat- og kulturopplevelser.

Flere hundre kilometer med familievennlige fjellveier og stier, ligger tilrette for at du og din familie skal nyte sykkelturen i Valdres.

Spesielt området på Stølsvidda mellom Vang, Vaset, Tisleidalen, Golsfjellet og Hemsedal er kjent som et utmerket sykkelområde. Her er både korte, mellomlange og lange turer syklister på alle nivå. At Stølsviddene også er det området i Nord-Europa med fleste setre/støler i drift, gjør sykkelturen enda bedre .

Turforslag og gratis sykkelguide

Her finner du noen utvalgte turer fra ulike deler av Valdres. For flere turforslag, besøk vår nettside: www.valdres.com/sykkel. Vi har også en egen sykkelguide med hele 25 turforslag og kart. Denne kan bestilles på info@valdres.no.

 

Pakket og klart – Sykkelpakke i Valdres

5-dagers familietur i Valdresfjell

Valdres – Kanskje Norges flotteste sykkelområde? Turen passer spesielt godt for små grupper, voksne eller barn, småbarnsfamilier og nybegynnere!

På ”stølsvidda”, fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for liten og stor. Her er fortsatt aktiv stølsdrift og du møter geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Turen går på stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt tilrette med rasteplasser, badestrender og fiskeplasser – det er også fint å parkere sykkelen og ta en topptur på beina.

Turen passer for familier med barn fra 8 år som kan sykle hele turen selv. Turen kan gjennomføres fra St.Hans til og med høstferien.

Les mer og bestill tur her